Pages

Saturday, October 16, 2010

tomato man


Assalamualaikum w.b.t

Mase saye darjah 2...tahun 1996, ade sebuah cerita kartun petang2 kat tv 2...kalau tak silap saye, hari selase or khamis jam 4 petang... tajuk critenye adalah tomato man... cerite die best sangat & menarik...sebab tu jugak la, saye sanggup ponteng skola (2 3 kali jugak) untuk tengok cerite nih...heheheh

Watak dalam tomato man ni yang saye ingat ialah, tomato man, princess ngan sorang tukang masak.... tapi buat pertame kalinye since 96, beberapa hari lepas saye search you tube cite ni n tengok trailer die...time tuh la saye ingat beberapa watak len...cam kawan tomato man yg kepale pisang ngan nenas n pempuan jahat ngan kutu2 die...kebetulan, ade housemates saye pon tengok gak cite tu zaman dolu2...best share crite, maybe, ade ramai lagi yg sebaye ngan saye tengok gak cte ni zaman dulu2 :))) bestnye cite!

Dalam banyak2 episod die, satu je yang saye sangat ingat... satu hari, ade org propose princess, tapi princess tu xmau n die pon wat alasan iaitu, kalau sape nk minang kene dapatkan bunga kek (xbrape igt, tapi spesis bunga).... pastu tak terkecuali tomato man yang berminat nak minang puteri...
poster tomato man

Ramai la yang berlumbe2 cari bunga tuh sampai kat atas gunung, pastu ade sorang tuh die nek gunung ngan lembu...tapi pastu lembu tu jadi penat sangat2... die nak gak uh lembu tu gerak, then die umpan lembu tuh ngan kain kale merah...tapi tak gak berhasil...

Tomato man plak, punya la mati kutu... die pergi curik kek yang mak cik tukang masak tengah bakar... senyap2 die amik, pastu bile mak cik tu bukak oven, terkejut tengok kek dah ilang... then, tomato man pon pi cantas2 kek tuh jadi sculpture bunga... tapi tak sampai beberapa minit, kek bunga tuh jatuh...hahahah...lawak sangat bile ingat...

Maybe ni pic dari episod yg saye ingat : tomato man bagi princess bunga

Ending untuk episod tuh, princess tuh ngaku yang sebenarnye die reke cite je...coz die xnak kawen ngan sape2 pon...
~The End~


Trailer Kartun Tomato Man :)

video



0 comments:

 
Copyright 2012 DiyanaVille. Powered by Blogger
Blogger by Blogger Templates and Images by Wpthemescreator
Personal Blogger Templates